Annons

Annons

Marängtårta med mörk chokladkräm

Dela
(120)

Chokladtarta med marang

En riktig favorittårta! 

 

12–14 bitar

3 marängbottnar

 

Fyllning

5 dl vispgrädde

200 g mörk choklad

50 g rostade mandelspån

 

Garnering

1 ask, 250 g, blåbär

ca 25 g mörk choklad

 

Gör så här

Annons

1.  Fyllning: Koka upp grädden. Hacka chokladen. Häll grädden över och rör om tills all choklad smält. Täck över och låt stå i kylen under natten.

2.  Vispa upp chokladgrädden lätt.

3.  Varva marängbottnar, chokladkräm och rostade mandelspån. Bred ett lager chokladkräm på översta bottnen. Strö mandel över.

4.  Garnera med blåbär. Smält chokladen och ringla den över. Servera gärna med mera bär.

 

Fler glutenfria recept hittar du här. 

 

Av Boel Ottmer
Foto: Erik Karlsson

Så bakar du HELT perfekta macroner

Nu kan du baka HELT perfekta macaroner utan kladd och spill! Vårt smarta set består av allt du behöver för att lyckas!

Läs mer och beställ ditt set här!



 

Läs mer om:

Dela
(120)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…