Annons

Annons

Ljuvlig marängtårta med mangomousse

Vår ljuvliga marängtårta med mangomousse är den perfekta tårtan när man ska ha gäster eftersom den kan förberedas i god tid och förvaras i frysen. Bara att ta fram och dekorera en liten stund före servering!

Dela
(30)

marangtarta-med-mango-recept

Vår frysta mangotårta går alldeles utmärkt att förbereda i god tid innan servering.

Fryst marängtårta med mangomousse recept

12–14 bitar

Maräng
3 äggvitor
2 krm pressad citronsaft
1½ dl strösocker

Chokladfyllning
1–1½ dl vispgrädde
150 g mörk choklad, hackad

Mangomousse
3 gelatinblad
350 g fryst mango, tinad
½ dl florsocker
1½ msk pressad limesaft
2½ dl vispgrädde

Annons

Garnering
färsk mango

Ugn 125°

 

Gör så här

1. Maräng: Vispa vitorna och citronsaften till ett fast skum. Tillsätt sockret lite efterhand under fortsatt vispning. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 24 cm i diam.

2. Bred ut det mesta av smeten, nästan ända ut till kanten. Spara ca 1 cm runt om. Spritsa ut resten av smeten till små toppar på en plåt med bakpapper.

3. Grädda bottnen i mitten av ugnen 1–1½ tim och topparna ca 30 min. Låt bottnen stå kvar i eftervärmen.

4. Chokladfyllning: Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt chokladen och låt den smälta. Rör samman till en slät kräm. Låt svalna. Bred chokladen på marängbottnen. Låt stelna i frysen.

5. Mangomousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. Mixa mangon. Rör ner florsocker och lime. Vispa grädden.

6. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta med ca 2 msk vatten på låg värme. Rör ner ca 2 msk av mangon i gelatinen. Rör sedan ner gelatinblandningen i resten av mangon. Vänd i grädden. Fördela moussen ovanpå chokladen. Låt stå i frysen några tim.

7. Garnering: Ta fram tårtan ca 30 min före servering. Garnera med mango och marängtoppar.

 

 

Baka också:

Ljuvlig påsktårta i långpanna

Påsktårta i långpanna



 

Läs mer om:

Dela
(30)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…