Annons

Annons

Marängtårta med bär

Marängtårta fylld med citronkräm och massor av olika frukter och bär! 

Dela
(22)

Marängtårta med bär

Chokladmarmorerad marängtårta.

10–12 bitar
ca 50 g mörk choklad

Maräng
4 äggvitor
2½ dl strösocker
2 dl rice crispies (frukostflingor)

Citronkräm
11/4 dl strösocker
11/4 dl vispgrädde
11/4 msk maizena majsstärkelse
3–4 msk pressad citron
5 äggulor
50 g smör, mjukt

Annons

Garnering
ca 4 dl vispgrädde
ca 400 g olika sorters bär (tex jordgubbar, aprikoser, björnbär och blåbär)

Ugn 150°, 100° (gärna varmluft)

Gör så här

1. Hacka och smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Ta från värmen.

2. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Vänd i rice crispies.

3. Bred ut marängsmeten i en långpanna med bakpapper, ca 25×35 cm. Ringla chokladen över och dra runt tex en bordskniv för att skapa virvlar.

4. Sätt in i mitten av ugnen, sänk värmen till 100°. Grädda i minst 1 tim. Låt svalna, ev i eftervärmen.

5. Citronkräm: Sjud sakta samman alla ingredienser utom smöret tills det tjocknar. Ta bort från värmen och klicka i smöret under omrörning. Låt kallna.

6. Garnering: Vispa grädden och bred över marängbottnen. Ringla över citronkrämen och garnera med bär och frukt.

 

Läs mer:

Prinsesstårta i långpanna

Ljuvliga vaniljrutor i långpanna

Hallontosca i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(22)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…