Annons

Annons

Mamma ljuger hela tiden

Dela
(0)

RELATIONER. Vi är några syskon som undrar hur vi ska bete oss mot vår mamma. Hon ljuger om allting och pratar väldigt illa om andra människor. Det verkar som om hon alltid ska vara störst, bäst och vackrast och att alla ska tycka om henne. Vi tycker att detta är hemskt och orkar inte ha det så här längre. Vad ska vi göra?
Undrande syskon

Annons

Det är tråkigt att höra att ni har det jobbigt med er mamma. Det är förstås väldigt svårt för mig att säga vad det beror på att er mamma gör så här. Men en gissning är att hon inte mår så bra själv. Om man mår bra har man inget behov av att ljuga, tala illa om andra eller att ständigt framhäva sig själv. Det kan vara så att er mamma har väldigt dålig självkänsla och att hon försöker dölja det genom sitt sätt. Tyvärr gör det inte att hon mår bättre, i längden gör det snarare saker svårare. Till exempel att ni syskon tycker att hon är jobbig, blir ledsna och irriterade och inte vet hur ni ska göra med henne.
Tyvärr är det svårt för er att förändra er mamma. Det måste komma från henne själv. Men det ni kan göra är att vara tydliga mot henne och säga ifrån. Berätta att ni tycker det är tråkigt och jobbigt med hennes lögner. Säg gärna att ni älskar henne för den hon är och att hon inte behöver framhäva sig. Det är inte säkert att detta får henne att ändra sig, men det kan vara skönt för er att ha det sagt och att få markera. Om hon sedan börjar prata illa om någon i er närhet kan ni lugnt säga att ni inte vill lyssna till det.

Gilla Hemmets på Facebook

Har du en fråga om relationer? Mejla Maria! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…