Annons

Annons

Mamma behandlar oss som luft!

Dela
(0)

RELATIONER. Varför beter sig min mamma och syster så lustigt? Allt är ett stort hysch-hysch när det gäller dem själva. Jag, min man och våra barn är som luft för min mamma och det känns som om vi inte är värda någonting. Däremot beter hon sig helt annorlunda mot min syster och hennes familj. Med dem är allt så märkvärdigt. Varför är hon så här? Min syster är lika knepig. Vad ska jag göra?
Anonym syster
Jag ska försöka svara så gott jag kan, men det är inte så lätt när jag vet så lite. Tyvärr händer det ibland i familjer att ett barn behandlas helt olika än det andra syskonet eller syskonen. Det kan finnas många anledningar till varför det blir så. Ibland fungerar inte anknytningen mellan föräldrar och barn och det kan t ex bero på hur föräldrarna mår just då.
Du skriver inte om du är äldre eller yngre än din syster och om detta är någonting du upplevt under hela er uppväxt. I så fall är det ett gammalt mönster som säkert är djupt rotat. Eller har det hänt någonting mellan er familjemedlemmar som utlöst detta senare? Hur som helst så kan du försöka prata med din mamma och din syster om hur du upplever det. Kanske är de inte ens medvetna om hur du känner, och därför är det bra att ta upp det. Om det inte förändras får du försöka acceptera hur det är och omge dig med vänner och andra som du känner bryr sig om dig för din egen skull.
Familjen är viktig men om det inte fungerar är det bättre att försonas med det. Kanske behöver du hjälp med det och då kan du vända dig till en terapeut och få hjälp med din sorg och dina känslor kring detta.

Annons

Vill du ställa en fråga till vår relationsexpert Maria? Klicka här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…