Annons

Annons

Malin Olsson om bebisen: ”Hoppas Simon är redo för lite sena nätter nu”

Svt:s Malin Olsson berättar om kärleken, livet och graviditeten.

Dela
(63)

Svt:s profil Malin Olsson, 35, gick från lilla The Voice-tv till Barnkanalen, där hon profilerat sig bland annat med ”Sommarlov” och ”Fredagskväll med Malin”, till stora underhållningsprogram som ”Vem bor här” och ”Atleterna”.

Annons

Malin, som ursprungligen kommer från Dalarna, började pendlade från Stockholm till Malmö när hon fick jobb på Svt för ungefär 10 år sedan men valde sedan att flytta ner till Malmö.

– Fast jag kommer inte ihåg när det var, haha jag har ingen koll på åren!

Drömjobbet

Och när det är Melodifestival jobbar Malin sedan 9 år tillbaka med att intervjua artister. Men hon har högre drömmar än så.

– Att få leda Melodifestivalen har varit en dröm länge. För jag älskar ju hela det konceptet. Jag kan inte leva utan musik och jag har tittat på Melodifestivalen sedan jag var jätteliten. Det är så fint eftersom det samlar hela familjen.

Men än har det inte kommit någon konkret fråga.

– Mitt namn har säkert varit uppe för diskussion men det är mycket som ska klaffa, allt ska ju stämma.

Annars skulle Malin vilja skapa ett eget program från noll.

– Jag har jättemycket idéer. Att skapa program och stå bakom kameran är dessutom lika roligt som att vara framför. Men jag älskar att möta människor, gärna människor som jag inte vet något om, som har en historia att berätta.

Malin intervjuar årets vinnare Robin Bengtsson.

Hittade kärleken på efterfesten

Men Melodifestivalen är mer än bara musik för Malin. Det var nämligen där hon träffade sin pojkvän, Simon Peyron, 23, när hans band Outtrigger var med 2014.

– Det var absolut inget ”wow” första gången jag såg honom för jag var ju där för Svt och skulle intervjua bandet. Jag tyckte ju såklart att de var duktiga och hade en bra låt, och jag kände dessutom en av bandmedlemmarna sedan innan, men jag tänkte väl inte så väldigt mycket på Simon under veckan.

På efterfesten efter deltävlingen i Göteborg fick Malin dock lite mer chans att prata med honom.

– Jag kommer ihåg att han stod ensam på dansgolvet och av någon anledning gick jag fram till honom och började prata. Och då insåg jag vilken härlig kille han är. Han överraskade mig! Han är en extremt varm och snäll person, som en nallebjörn.

Ganska snart flyttade Simon ner till Malin i Malmö. Där de fortfarande bor kvar i tvåan på 52 kvadratmeter. Och någon flytt är det inte tal om, trots att paret väntar tillökning nu i april.

– Vi trivs jättebra. Och jag vill inte ändra allting på en gång, bara för att vi väntar barn. Jag behöver lugn och ro och få landa i att bli mamma, inte dra igång några flyttprojekt.

Och barnet då. Pojke eller flicka?

– Det håller vi lite för oss själva…

Malin har mått överraskande bra under hela graviditeten.

– Det känns jättebra! Innan man blir med barn vet man ju inte hur det ska bli liksom. Jag hade nog förväntat mig att det skulle vara jobbigare men jag har haft världens drömgraviditet. Ibland glömmer jag nästan bort att jag är gravid.

På Instagram ber Malin om namnförslag men avslöjar inte könet på bebisen.

https://www.instagram.com/p/BTCCH0EhwTp/?taken-by=malinolssonsvt

 

På väg att bli utbränd

När barnet är fött blir det mammaledighet för Malin. ”Sommarlov” och alla barn får alltså klara sig utan Malin i sommar. Men det är inte första gången.

– Vi spelade in atleterna för två år sedan och det var en lång och krävande produktion. Jag var ganska slut efter det och var ledig i två månader den sommaren.

– Jag hade jobbat väldigt, väldigt hårt i många år. Det tog på krafterna. Jag var lite på väg in i väggen där faktiskt. ”Sommarlov” är ett av de roligaste programmen jag nånsin jobbat med men det är varje dag i 10 veckor. Och ihop med alla andra produktioner blev det väldigt mycket.

– Fast det blir jobbigt när jag inte har saker att göra också, då klättrar jag på väggarna!

Perfekt med åldersskillnaden

När Malin och Simon träffades var det mycket diskussioner om åldersskillnaden mellan de två, Malin är 11 år äldre än sin pojkvän.

– Jag är så fascinerad över att alla tycker att det är en grej! Alltså Simon är ju en person för mig, han är ju inte en ålder.

Vad är fördelarna med att ha en yngre pojkvän?

– Som nu till exempel, när vi ska ha barn. Det är ju jättebra att han har krafter och att han blir en ung pappa, det är ju fantastiskt.

– Så jag hoppas att han är redo för lite sena nätter nu!

Av Johanna Svan
Foto: Mattz Birath


Läs mer om:

Dela
(63)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…