Annons

Annons

Magsmärtorna var en liten Max!

Dela
(0)

Smärtorna kom på natten och de var så kraftiga att Eileen Falk, 33, inte kunde stå upprätt. Det fick bli ambulans i ilfart till sjukhuset. Där fick hon träffa en läkare som ville ta ett graviditetstest – för säkerhets skull… Resultatet talade sitt tydliga språk. Det gick inte att förneka faktum. Eileen var höggravid.
– När läkaren sa att jag öppnat mig sex centimeter och befann mig i förlossning blev jag först helt chockad, men samtidigt lättad över att jag inte var döende, säger hon i Hemmets Veckotidning nr 27.
En 47 centimeter lång och 3,2 kilo tung liten krabat hade alltså huserat i Eileens mage – utan att hon märkt något. Inga spända bröst, inget illamående, inte ens några sparkar.
– Jag åt ju minipiller så det fanns inte ens i min vildaste fantasi att jag skulle kunna vara med barn.

Annons

Den blivande pappan Nicolas Lindmark tog beskedet med fattning.
– Det enda jag tänkte var vad ska vi göra sen när barnet kommit?
Klockan tio på morgonen den första augusti förra året gjorde lille Max storstilad entré. Det hade då gått knappt fyra timmar sedan Eileen och Nicolas anlände till sjukhuset – ovetandes om att de snart skulle bli föräldrar till den mest bedårande lille kille.
– Han var så vacker, inte alls skrynklig, säger Eileen och tittar ömt på lille Max som kryper omkring på golvet med katterna i hasorna.
Nicolas hade först lite svårt att ta in att det faktiskt var hans son.
– Det kändes som om någon kommit in och lämnat ett barn till oss – det kändes ofattbart att det faktiskt var vår bebis som låg där, säger han lyckligt.
Kanske känner Eileen sig lite snuvad på sin graviditet?
– Det hade varit kul med en ultraljudsbild på Max i magen och jag fick heller aldrig njuta av lyxen att få bli lite extra ompysslad och uppvaktad.
Men det är inget hon går och funderar på. I stället njuter hon i fulla drag av sin nya roll som mamma. Och förvånar sig över det som skett.
– Man kan ju förstå om en tonåring, som kanske inte alltid har koll på sin kropp, får barn helt plötsligt. Men att det skulle hända mig fanns inte på kartan, säger Eileen.
Men det är, trots allt, inte helt ovanligt att barn föds utan att den blivande modern har den blekaste aning om sin graviditet.
– På BB sa de att det händer två till tre gånger om året, säger Eileen som fick förklaringen att Max hade legat långt bak i magen och att det var därför hon inte känt av honom.
Blir det några fler barn, måntro?
– Nej, inte just nu. Och om Max ska ha ett syskon ska det vara planerat så att vi hinner förbereda oss. Jag vill inte bli tagen på sängen en gång till, säger Eileen och skrattar.

Foto: Stefan Nilsson


Läs mer om:

Dela
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…