Annons

Annons

Magiskt oväder och tvätt på villovägar

Dela
(0)

Trafikkaos

Nu låter jag som Hyacinth Bucket, vars syster har en villa med pool och plats för en ponny. Men jag måste verkligen få lov att berätta lite mer om vårt första, tillfälliga boende här i Shanghai.

Annons

Vi bodde i ett lägenhetshotell, på våning sjutton (av 38). Vi hade utsikt mot skyskraporna och ett kontorsrum som sträckte sig ut i en glastriangel. Pool på våning 5 och städning två gånger i veckan (vi pröjsade inte själva).

Gilla Hemmets på Facebook

Varje dag kom en leende dam och frågade om vi hade laundry (=tvätt). Ivar, 5 år, lärde sig rutinen och öppnade ibland själv dörren och sa no laundry. Det tog ett tag innan vi förstod att han inte riktigt kopplat vad hon egentligen ville med sitt laundry.

Mamma, tror du att hon hittar sin tvätt nå’ngång?

Några av våra häftigaste Shanghai-stunder, hittills, upplevde vi i lägenheten. Två gånger drog rejäla busväder in över stan, och då hade vi biljetter på första parkett. Barnen och jag stod i kontorsrummet och såg hur blixtarna slog ner i och bakom skyskraporna.

Efter de värsta urladdningarna kom regnet, detta mjölkliknande, disiga, tropiska regn som svämmar över gatorna och skapar trafikkaos i timmar efteråt. (Min man fick vada hem från jobbet, 2 km med vatten till knäna)

Bilden ovan tog jag efter ett av de här osannolika regnen. Trafikljusen hade slutat fungera. I Shanghai lägger man sig i mittenfilen, om man ska svänga, vilket säkert inte underlättade i den här situationen. Det tog någon kvart, sen kom farbror polisen och redde ut det hela.

Jag älskar verkligen det här fotot. För mig symboliserar bilden att i Shanghai reder sig allting – hur tokigt & roligt det än ser ut till en början.

Nu har vi blivit Puxi-bor, vilket betyder att vi flyttat från det supermoderna Pudong och över floden, till den äldre sidan. Här betalar vi med egna pengar och ingen jagar vår tvätt förutom vi själva. Utsikten saknar jag, men jag uppskattar ändå mer att vi, igen, har grönska omkring oss. Barnen kan springa fritt på gården, precis som hemma i byn.

Som sagt: Det går att ta Maria från landet, men inte landet ur Maria.

Gissar att du hört att det var över 40 grader i Shanghai i somras? Det är fortfarande en bra bit över 20 här. Vi går i sandaler.

Följ mig också gärna på Instagram: bysvemark.

Frågor: [email protected]

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…