Annons

Annons

Lyxiga noblessekakor

Ljuvliga mördegskakor med nötcrèmefyllning och noblesse. 

Dela
(0)

Noblessekakor

ca 12 st
100 g smör, mjukt
½ dl strösocker
21/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning & garnering
ca 100 g nötcrème
ca 12 st noblessechokladplattor
hasselnötter
Ugn 175º

Annons

 

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vanilj. Tillsätt detta i smeten och rör samman till en deg. Tryck ut degen i smorda formar, ca 6 cm i diam.

2. Fyllning & garnering: Fördela nötcrèmen i formarna.

3. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt svalna något innan de försiktigt lossas från formarna. Låt en noblesse smälta på varje kaka. Dekorera med nötter. Ev kan de fästas med lite smält choklad.

Kakorna kan också göras i engångsformar av aluminiumfolie men öka då gräddningstiden några minuter eftersom formarna är större (antalet kakor blir färre).

 

Läs mer:

Fresta med 7 sorters snabba kakor

Chokladkaka med after eight

Färgglatt i kakburken!

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…