Annons

Annons

Lyxiga mazarinrutor

Förgyll fikastunden med en liten läcker syltkaka!

Dela
(1)

Lyxiga mazarinrutor

 

Härligt saftiga kakor som går snabbt och lätt att baka i lilla långpannan.

ca 30 st
300 g mjukt smör
3½ dl strösocker
3 ägg
½–1 krm bittermandelolja
200 g mandelmassa
6 dl vetemjöl
2½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2½ dl mjölk

Annons

Glasyr
4 dl florsocker
3–3½ msk vatten
2–3 msk jordgubbssylt (flaska)

Ugn 200 °

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Tillsätt bittermandelolja och riven mandelmassa.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten växelvis med mjölken.

3. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25×35 cm, med bakpapper.

4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna.

5. Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten. Bred försiktigt glasyren på kakan. Ringla på sylt (lättast med sylt på flaska). Dra, med skaftet på t ex en bordskniv, ut sylten så den blandar sig lite med glasyren. Låt stelna. Skär i rutor.

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…