Annons

Annons

Lyxiga chokladbakelser

Med lite vispad grädde och jordgubbar blir de här kakorna nästan som små bakelser.

Dela
(43)

Chokladbakelser

28 st
225 g smör
4 dl strösocker
½ dl ljus sirap
3 dl vetemjöl
2 dl kakao
1½ msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 krm salt
4 ägg
150 g mörk choklad
Glasyr

150 g ljus choklad

125 g smör
2 msk strösocker
2 msk kakao

Annons

Ev garnering
jordgubbar
vispgrädde

Ugn 175°

Gör så här

1. Smält smöret. Tillsätt socker och sirap. Låt sjuda 1–2 min. Ta från värmen och låt svalna av lite.

2. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver och salt. Tillsätt det och lätt uppvispade ägg i smörblandningen.

3. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 20×30 cm, klädd med bakpapper. Hacka chokladen grovt och strö den ovanpå smeten.

4. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min. Låt svalna.

5. Glasyr: Hacka chokladen. Smält den och smöret tillsammans i en kastrull. Tillsätt socker och kakao. Rör samman till en jämn smet. Låt svalna. Bred glasyren på kakan. Låt stelna. Skär i rutor. Garnera gärna med jordgubbar och vispad grädde.

 

Läs mer

Lyxigaste chokladkakan

Chokladkaka after eight

Mockachokladkaka med konjaksglasyr

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(43)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…