Annons

Annons

Lyxig skaldjurscocktail

Det ser extra festligt ut att varva grön avokadokräm och gul mangokräm i glas på fot. Skaldjurscocktail blir ett uppskattat inslag på buffén!

Dela
(0)

Skaldjurscocktail

4 avokador
1 citron
1/2 chili
1 dl crème fraiche
1 burk salladskrabba
2 salladslökar
1–2 mangofrukter
16 räkor

Dekoration
1 citron
dill

 

Gör så här

1. Mixa avokadoköttet med saften från citronen. Finhacka chilin och blanda ner hälften i avokadoblandningen. Blanda i hälften av crème fraichen, hälften av krabban och den ena salladslöken som finhackas. Smaka av med salt och peppar.

Annons

2. Mixa fruktköttet från mangon med resterande chili och crème fraiche samt den återstående salladslöken som finhackas.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Fördela hälften av avokadokrämen i glas, lägg på ett lager mangokräm och resten av avokadokrämen. Toppa med resten av krabban och räkor. Skär skivor av citronen och häng på glaset. Dekorera med dill.

 

Rätten är tänkt som en del av en buffé och räcker då till 8 personer.

 

Läs mer

Gratinerade musslor

Läcker och lättlagad buffé

Så mycket mat och dryck behövs till kalaset

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…