Annons

Annons

Lyxig laxpaj!

Dela
(0)

Kombinera späda spenatblad med varmrökt lax i en riktig festpaj!

6 port

Pajdeg
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
100 g babyspenat
2 dl riven parmesanost
200 g varmrökt laxfilé
4 ägg
4 dl gräddmjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Annons

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Blanda pajdegen, gärna i matberedare. Kavla ut och klä en pajform, diam ca 26 cm, med degen. Ställ kallt 20 min.

2. Pricka degen och förgrädda pajskalet ca 10 min.

3. Fyllning: Skölj spenaten. Lägg ost och därefter spenat i botten på pajen. Dela fisken i bitar, strö ut dem i pajskalet.

4. Vispa samman ägg, gräddmjölk, salt och peppar och häll i skalet.

5. Grädda längst ner i ugnen ca 30 min.

6. Servera med cocktailtomater. Strö ev några späda spenatblad över pajen vid servering.

Foto: Hanneke Bonthuis



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…