Annons

Annons

Lyxig halloncheesecake

Lika vacker som god är denna härliga cheesecake som du gör i förväg och fryser eller ställer i kylen.

Dela
(0)

halloncheesecake

10–12 bitar
Botten
15 digestivekex, ca 225 g
100 g smör

Fyllning
6 gelatinblad
300 g hallon
1 dl strösocker
saft av 1 lime
skal av 1/2 lime
2 ägg
2 dl vispgrädde
200 g färskost

Garnering
hallon
blåbär
syrener
kryddgrönt

Annons

Gör så här

1. Botten: Mixa kexen i en matberedare. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Kläm fast ett bakpapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam. Tryck ut smulblandningen i formen. Ställ kallt tills bottnen stelnat, 30 min.

2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i rikligt med vatten ca 10 min. Mixa hallonen med 1/2 dl socker. Hetta upp limesaften i en kastrull.

3. Ta upp gelatinbladen och krama ur all vätska. Låt bladen smälta i limesaften i kastrull på svag värme. Tillsätt de smälta gelatinbladen i hallonsmeten lite i taget under omrörning. Tillsätt rivet limeskal.

4. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulorna tillsammans med resterande mängd socker (1/2 dl). Vispa upp äggvitorna med rena vispar. Vispa grädden.

5. Vänd ner färskosten i äggulesmeten. Tillsätt hallonmixen. Tillsätt den vispade grädden och vänd till sist ner de vispade äggvitorna. Vänd samman smeten ordentligt med försiktiga tag. Häll smeten över kexbottnen. Placera i kylen eller frysen i minst 5 timmar före servering. Om du fryser tårtan så ta ut den ca 10 min före servering.

6. Garnera med hallon, blåbär och syrener och vinbärsblad (de är ätliga), citronmeliss eller myntablad.

 

Läs mer

Ljuvlig rabarbercheesecake

Cheesecake brownies

Cheesecakebakelser

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…