Annons

Annons

Lyxig gratäng med räkor och sparris recept

Visst är det praktiskt med hela middagen i en form! Här frestar vi med räkor, sparris och andra primörer i en härligt krämig festgratäng.

Dela
(162)

Vårlig räkgratäng

Krämig räkgratäng med sparris. Foto: Erik Karlsson

Recept lyxig gratäng med räkor och sparris

4–6 portioner
1 blomkålshuvud
250 g morötter
250 g grön sparris
6 ägg
4 dl matlagningsgrädde
150 g västerbottensost, riven
½ dl hackad dill

Topping
300 g skalade räkor
krasse
Ugn 200°

Annons

 

Gör så här

1. Dela blomkålen i små buketter. Skala och tärna morötterna. Skär bort och släng den nedersta, träiga delen på sparrisen. Skär stjälkarna i bitar, spara knopparna till toppingen. Förväll grönsakerna några minuter.

2. Blanda grönsakerna i en smord ugnsfast form. Rör ägg med matlagningsgrädde, västerbottensost och hackad dill. Häll äggstanningen över grönsakerna. Ställ in i ugnen i 20 min.

3. Ta ut gratängen ur ugnen, strö över räkorna och sparrisknopparna. Ställ in i ugnen ytterligare 10 min. Klipp över krasse och servera. Dekorera gärna också med några blad från blomkålen.

 

Läs mer: Lyxig räkpaj med sparris

Sparris- och räkpaj

 


Läs mer om:

Dela
(162)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…