Annons

Annons

Lyxig fläskfilépaj med kantareller

Paj med fläskfilé, bacon och kantareller. Använd gärna smakrik ost i äggstanningen. Helgens bästa festmat som du lagar på nolltid!

Dela
(254)

Fläskfilépaj med kantareller

4 port

Pajdeg
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning
500–600 g fläskfilé
6 msk smör
200 g små kantareller
1 gul lök
140 g tärnad bacon

Äggstanning
3 ägg
2 dl kvarg
3 dl vispgrädde
2 dl riven lagrad ost
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk finhackad persilja

Annons

Garnering
kantareller
bacon
lingon
timjan

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Blanda mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en degboll. Svep in i plastfolie och låt vila ca 20 min i kylen.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diam. Nagga och förgrädda mitt i ugnen ca 10 min.

3. Fyllning: Putsa köttet, salta och peppra runt om. Bryn i 2 msk smör. Stek färdigt mitt i ugnen ca 15 min. Skär köttet i skivor.

4. Ansa och bryn svampen i 2 msk smör. Finhacka löken. Fräs lök och bacon i 2 msk smör. Ta undan lite bacon och svamp till garnering.

5. Äggstanning: Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen.

6. Fördela lök, svamp och bacon i pajskalet. Lägg fläskfiléskivorna runt kanten. Häll över äggstanningen, peta med en gaffel så att det rinner ner.

7. Grädda mitt i ugnen ca 40 min, tills pajen stannat helt. Garnera med sparad svamp och bacon samt lingon och timjan.

 

Läs mer

Fläskfilé med kantarellsås

Kantarellpaj med ädelost och bacon

Kycklingpaj med ajvar och bacon

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(254)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…