Annons

Annons

Fläskfilégratäng med ädelost och svamp

Ädelost och svamp blir otroligt gott tillsammans med den lyxiga filén. Dessutom är det så lätt – bara att gratinera när gästerna kommit!

Dela
(2)

Lyxig fläskfilégratäng.

4 port
1 fläskfilé, ca 500 g
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
50 g gorgonzola eller ädelost

Svampsås
250 g färsk svamp
2 msk smör
1 liten finhackad schalottenlök
2 1/2 msk vetemjöl
3 dl köttbuljong+steksky
2 dl grädde
1/2 msk soja
1 tsk salt

Annons

Servering
ugnsstekt potatis
tomater

Ugn: 225°

 

Gör så här

1. Skiva och bryn köttet i smör till fin färg. Salta och peppra.

2. Svampsås: Skiva svampen. Stek lök och svamp i smör. Strö över vetemjölet och blanda. Tillsätt köttbuljong, steksky och grädde. Låt såsen småkoka ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt soja. Smaka av med salt och peppar.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Lägg köttet i en gratängform. Häll över såsen och smula över osten. Stek i ugnen ca 12 min.

4. Servera gratängen med ugnsstekta potatisklyftor och tomater.

 

Läs mer

Exotisk kycklinggratäng

Fredagsfest med fläskfilé

Sväng ihop en god tacogratäng 

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson



 

Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…