Annons

Annons

Lyxig fiskgratäng

Dela
(16)

Fiskgratäng

Imponera med denna lyxiga gratäng!

Fiskgratäng med kräftfylld spätta

4 port
600 g rödspättafiléer
200 g kräftstjärtar i lag
1 knippe dill
Potatismos
800 g potatis
2 msk smör
1 äggula
Hummersås
2 msk konc hummerfond
2 dl vatten
2 dl grädde
2 msk vetemjöl
½ krm cayennepeppar
Ugn 225°

Annons

1. Mos: Skala och dela potatisen i bitar. Koka dem mjuka. Häll av vattnet och mosa potatisen med en elvisp direkt i kastrullen. Tillsätt smör och äggula till lagom konsistens. Salta och peppra.
2. Lägg ut fisken på en skärbräda. Fördela avrunna kräftstjärtar och dill på varje fiskfilé och rulla ihop. Ställ dem tätt på mitten i en smord ugnsform. Salta och peppra.
3. Spritsa eller klicka ut potatismoset runt fisken.
4. Sås: Blanda fond, vatten, grädde och mjöl i en kastrull, koka upp under omrörning, låt koka några min. Smaka av med salt och cayennepeppar. Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 20 min, eller tills fisken är klar och har fin färg.

Av Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis



 

Läs mer om:

Dela
(16)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…