Annons

Annons

Lusse är Sveriges klokaste katt!

Dela
(0)

Tänk så många klipska och kluriga katter det finns här i landet! Stort tack till alla som har skrivit till vår tävling Sveriges klokaste katt. Juryn har nu utsett vinnarna: Första pris går till Lusse som varnade när extramatte Gunnel blev sjuk…

Annons

I september 2009 opererades Gunnel för lungcancer. Operationen gick bra och efter några dagar på sjukhus åkte Gunnel hem till sin dotter Ylva i Kista för att hämta krafter. Där fick hon sällskap av hennes två katter Lusse och Curry.

– Jag känner dem väl båda två eftersom jag brukar passa dem när min dotter är ute och reser. Jag fick ett varmt välkomnande av dem, speciellt av Lusse som nosade på mig uppifrån och ner varje morgon. Han sov hos mig på nätterna och spann och var så mysig – det mådde jag bra av, berättar Gunnel.

Men tredje dagen hon var hemma hos dottern betedde sig Lusse plötsligt annorlunda. När han hade nosat på Gunnel blev han väldigt orolig och jamade på ett speciellt sätt.

– Han gick varv på varv runt mig och ”pratade” högt. Jag kände mig lite konstig och varm och när min dotter en stund senare ringde för att höra hur jag mådde hörde hon hur Lusse jamade högt. Hon förstod att något inte stämde eftersom Lusse varnade så högljutt.

Ylva kom hem från jobbet och bad Gunnel ta tempen. Den visade på 39 grader, men Gunnel trodde först att det var fel på termometern. Efter ett samtal med avdelningen där Gunnel opererats ringde dottern efter ambulans.

– Jag minns att jag åkte i väg i ambulansen, men sedan kommer jag inte ihåg mer. Min temperatur steg till över 40 grader och jag blev snabbt mycket sämre. Jag hade fått sjukhussjukan, den värsta sorten, säger Gunnel.

Hon vårdades i flera månader på sjukhus, fick höga doser penicillin och opererades ytterligare en gång.

– Hade inte Lusse varnat vet jag inte hur det hade slutat. Allt gick ju så fruktansvärt snabbt när jag blev dålig. Kanske räddade han mitt liv, säger Gunnel som tyckte att Lusse var en värdig kandidat i vår tävling Sveriges klokaste katt och skrev och berättade om hans hjälteinsats.

Mer om Lusse – och katterna som vann 2:a och 3:e pris i vår tävling – kan du läsa i Hemmets Veckotidning nr 16-17.


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…