Annons

Annons

Lövbiffsrullader med gräddsås

Rulladerna blir supersaftiga tack vare det krämiga innehållet! Servera med potatisklyftor och gräddig sås och festkänslan är total!

Dela
(0)

Saftiga lövbiffsrullader med ljuvlig sås är alltid rätt! Bild: Pontus Ferneman

Recept klassiska lövbiffsrullader

1–2 skivor lövbiff, 150–175 g

50 g färskost, t ex Philadelphia

1 msk fransk senap

1 msk hackad persilja

salt, peppar

Sås

1 dl vispgrädde

1–2 msk crème fraiche

1 tsk fransk senap

Annons

1/4–1/2 tärning mörk oxbuljong

steksky

Potatis

1 bakpotatis

1–2 msk olja

salt, peppar

Servering

pressgurka

lingonsylt

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Bred färskost och senap över köttskivorna. Strö över persilja. Salta och peppra. Rulla biffarna till rulader och fäst med tandpetare.

2. Hetta upp en stekpanna och stek ruladerna i smör runt om i 7–8 min. Stek inte för länge för då blir de torra.

3. Sås: Koka upp grädde och crème fraiche med senap och buljongtärning tills denna har smält. Blanda med stekskyn från ruladerna.

4. Potatis: Skär bakpotatisen i klyftor. Blanda dem med olja, salt och peppar och baka i ugn ca 20–25 min. De ska få fin färg och vara mjuka i mitten.

5. Servera ruladerna med potatis, sås, gurka och lingonsylt.

 

Obs! Receptet är beräknat för 1 person.

 

Laga också:

Kyckling med bacon och caesarsås



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…