Annons

Annons

Lövbiffsrullader i gräddsås

Inget går upp mot ostfyllda rullader med kantareller i en gräddig sås!

Dela
(46)

lövbiffsrullader

4 port

4–8 lövbiffar, ca 500 g
2 msk ljus fransk senap
8 bitar soltorkade tomater i olja, 100 g
100 g gräddädelost
1 litet knippe persilja
2 msk smör
150 g färska el frysta kantareller
1 msk smör
salt, peppar

Annons

Gräddsås
4 dl vatten
2 msk konc oxfond
2 dl grädde
3 msk vetemjöl

 

Gör så här

1. Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda. Bred på senap och lägg en bit tomat och en ostbit på varje. Lägg dit lite klippt persilja.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Rulla ihop till rullader och fäst med tandpetare. Bryn dem i smör i en stekpanna. Salta och peppra.

3. Gräddsås: Häll vatten och fond i en traktörpanna. Blanda grädde och mjöl och vispa ner det i buljongen.

4. Låt såsen koka upp under omrörning, smaka av med salt och peppar. Lägg ner rulladerna i såsen. Låt dem sjuda 5 min under lock.

5. Stek kantarellerna i smör. Salta och strö dem i såsen. Ta bort tandpetarna.

6. Servera rulladerna med kokt färskpotatis, rädisor och fräst bladspenat.

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson



 

Läs mer om:

Dela
(46)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…