Annons

Annons

Lördagsmat

Dela
(0)

En vanlig lördagsmiddag hemma hos oss har ofta ingredienser som gräddsås, creme fraiche, ost och andra feta och goda saker. Nu var utmaningen att laga viktväktarmat och dessutom något som var gott. Det blev parmesanpanerad torskfilet, potatis, morötter och palsternacka i ugnen, sallad och en sås på lätt turkiskt youghurt med vitlök. Supersmaskigt, utom möjlighen youghurten, fett är en utmärkt smakbärare och med en lättprodukt blir smaken inte lika fyllig.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Men ändå – väl värt att laga. Paneringen gör man så här: Blanda 1/3 skorpmjöl med 2/3 riven parmensan, vänd torskbitarna i lättvispad äggvita, sedan i ostblandningen. Stek på ganska hög värme, det räcker med en dryg minut per sida.
Det är svårt att blogga om mat, här hade jag redan börjat äta när jag insåg att jag skulle ta en bild…
Pia L


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…