Annons

Annons

Loppisruset – då springer även jag!

Dela
(0)

Först till kvarnen var jag. Fortfarande Det Perfekta Skåpet.

Jag vet inte hur det ligger till i er vänskapskrets, men för närvarande kan jag nästan inte öppna Facebook utan att någon hurtbulle (med begynnande 40-årskris?) berättar att ”hen” sprungit milen, halvmaran eller maraton.

Annons

MEN. Jag vill inte vara sämre. Därför kan jag avslöja: I helgen ska jag också springa!

Harlösaloppet. 130 meter.

För springer, det gör vi, när portarna öppnas! Som kor som släpps på grönbete.

Det är nämligen bara den som kommer först fram, som får chans att göra de riktiga fyndenHarlösa IF:s årliga loppmarknad helgen efter midsommar.
Ser ni det framför er? Jag gör mig beredd, joggar på stället, rättar till pannbandet, kollar pulsmätaren och stryker undan ett hårstrå som lagt sig fel i tvärdraget mellan korvgrillarna och förvirrade storstadsbor som inte hittar parkeringsplats.

Sportkommentatorn från SVT:

”Maria Svemark, hur har du lagt upp träningen i år?”

”Jag hade en tuff start. Blev andfådd av att vispa pannkakssmet. Men nu går det bra. Springer en mil och kör 100 sit-ups innan jag väcker mig på morgonen. ***harkling*** Vad sa jag? Ha ha! Innan jag väcker barnen, skulle jag säga. Väcker barnen. Förstås. Skulle jag. Jo så att…”
Förresten har blivit för PT (Personlig Tränare) åt min man.

Men han har inte svårt att springa. Han har svårt att stoppa.

Förra året deltog han i Askerödsloppet, vilket är ungefär dubbelt så långt som Harlösaloppis-loppet. Eller rättare sagt, han deltog i det självpåtaget utökade Askerödsloppet, eftersom han först sprang de obligatoriska 130 metrarna, såg Det Perfekta Skåpet, sprang en runda extra bara för att försäkra sig om att det inte fanns ett mer perfekt skåp, återvände, bara för att inse att det vid Mållinjen nu står en mamma med tre barn och paxar hans retroskåp. Vad nu?

DET DÄR ÄR MITT SKÅP! skriker han och välter nästan både oss och skåpet på nedslaget.

För en tiondels sekund såg han alltså inte att kvinnan och de tre barnen var hans egna.

MARIA SVEMARK

[email protected]

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…