Annons

Annons

Loppisens fulaste fynd

Dela
(0)

 

Kommer du ALLTID hem med något från loppisarna? Den frågan får jag ofta. Jo, jag köper nog oftast något, men ibland bara ett fint armband, en söt vas eller en köksattiralj som jag kommit på att jag saknar. Det viktigaste med loppisbesöken är dock inte att fynda. Det är mitt sätt att koppla av och rensa skallen från andra tankar.

Annons

I loppismyllret finns bara här och nu. Carpe diem! Köpbeslut måste tas i stunden – en halvminut senare kan den där snygga teakstolen vara någon annans.

Kreativ blir jag också. Vad ska jag använda den här prylen till? Eller kanske snarare: Hur ska jag förklara att jag köpte den? Allt för att med hes röst slippa ta till Bra-att-ha-principen eller det ännu mer flummiga Den-talade-till-mig-argumentet.

Framför allt släpper ett loppisbesök loss fantasin. Vem har druckit ur den här koppen? Vem har haft den här på väggen? Varför hamnade den på loppisen? Hur i hela fridens namn tänkte de när de gjorde den här prydnadssaken?

Tallriken ovan, till exempel. Den är det absolut fulaste jag sett den här sommaren. Istället för att låta fotografiet av vårt vackra kungapar tala för sig självt har någon limmat fast bilden på en tallrik, målat kanterna, klistrat på sand, gardinrep och snäckor. Tack, men nej tack.

 

Designern bakom den här prylen kunde inte bestämma sig för om han gjorde en ängel eller en djävul. Eller en hungrig baby. Eller en skrikande farbror. Ett mysterium, på nivå med Mona Lisas leende.

Har du också sett något kul på din favoritloppis? Maila mig gärna på [email protected]

MARIA SVEMARK

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…