Annons

Annons

Ljuvligt gott av päron & daim!

Dela
(1)

Passa på att fixa desserter med päron nu när de är som bäst! En len daimchokladmousse med mandelpäron blir garanterat uppskattad, perfekt att förbereda och ha redo i kylen.

 

4–6 port

2–3 päron

Annons

1–2 msk smör

1 msk strösocker

50 g mandelspån

Daimmousse

3 dl vispgrädde

125 g ljus choklad

3 äggulor

1 dubbeldaim

Garnering

ca 1 dubbeldaim

några hallon

citronmeliss

 

Gör så här

1. Daimmousse: Vispa grädden ganska löst. Hacka och smält chokladen över vattenbad.

2. Rör samman gulorna och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Ta i lite av grädden och rör om. Tillsätt resten av grädden och vänd samman tills det blir en slät mousse. Hacka daimen och vänd i den. Fördela moussen i glas. Ställ in i kylen och låt stelna.

3. Skär päronen i klyftor och bryn dem på svag värme i smör tillsammans med socker och mandel. Fördela päronen på moussen.

4. Garnering: Hacka daimen. Garnera moussen med daim, hallon och citronmeliss.

Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…