Annons

Annons

Ljuvliga toscasnäckor med mandelmassa

Fyll de saftiga vetebullarna med lyxig mandelmassa och toppa dem med tosca – fantastiskt gott!

Dela
(0)

Toscasnäckor


ca 42 st

1 pkt jäst
5 dl mjölk, rumstemp
1 dl strösocker
½ tsk salt
12–13 dl vetemjöl
150 g smör, mjukt

Fyllning
100 g smör, rumstemp
ca 300 g mandelmassa
1 lime, skalet

Toscaglasyr
100 g smör
1½ dl strösocker
2 msk vetemjöl
1 msk honung
2 msk mjölk
200 g mandelspån

Annons

Pensling och garnering
1 ägg
ev 30–50 g choklad

Ugn 225–250°

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en skål. Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt socker, salt och ca hälften av mjölet.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Klicka i det riktigt mjuka smöret och blanda till en deg. Tillsätt det mesta av det resterande mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 1–1½ tim.

3. Dela degen på mitten. Kavla ut till två rektanglar à ca 40×25 cm.

4. Fyllning: Bred på ett tunt lager smör. Riv över mandelmassa och limeskal. Rulla ihop och skär i bitar. Lägg bitarna i formar och låt jäsa ca 40 min.

5. Glasyr: Blanda alla ingredienser till glasyren utom mandeln i en kastrull. Låt koka upp. Ta från värmen och vänd ner mandeln.

6. Pensling: Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg. Lägg en klick toscaglasyr på varje. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Garnera ev med smält, ringlad choklad.

 

Läs mer

Kladdkaka med tosca

Lyxiga toscarutor

Chokladdoppade toscarutor

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…