Annons

Annons

Ljuvliga kardemummaknutar

Rikligt med fyllning är det i våra härliga kardemummabullar!

Dela
(0)

kardemummabullar
ca 50 bullar
50 g jäst för söta degar
100 g smör
5 dl standardmjölk
1 krm salt
1 dl strösocker
12–13 dl vetemjöl

Fyllning
200 g rumsvarmt smör
1/2 msk stött kardemumma
rivet skal av 1 citron
11/2 dl strösocker

Annons

Pensling & garnering
ägg
pärlsocker
mandelspån

Ugn 250°

Gör så här

1. Smula jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till ca 37 grader. Lös upp jästen med lite av degspadet. Tillsätt resterande mängd degspad. Tillsätt salt och socker.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Arbeta in mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.

3. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i ca 40 min.

4. Fyllning: Blanda ingredienserna.

5. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela degen i två lika stora delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 35×50 cm. Fördela fyllningen över deghalvorna och bred ut den. Vik degplattan dubbel från långsidan.

6. Skär med vass kniv ut 25 remsor i varje degplatta. Sno samman degremsorna till knutar och placera på bakpappersklädda plåtar. Låt knutarna jäsa övertäckta i ca 30 min.

7. Pensling & garnering: Pensla knutarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker och mandelspån. Grädda i nedre delen av ugnen tills knutarna fått fin färg, 5–8 min.

 

Läs mer

Underbar kardemummakaka

Snabba kardemummasnitt

Klassiska kardemummabullar

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…