Annons

Annons

Ljuvliga citronbiskvier

Små och ljuvliga biskvier med fin citronsmörkräm under det vita chokladskalet.

Dela
(13)

Citronbiskvier

ca 25 st
Botten
275 g mandelmassa
1 äggvita

Smörkräm
¾ dl strösocker
¾ dl vatten
3 äggulor
150 g mjukt smör
rivet skal av 1 citron

Garnering
150 g vit choklad
guld- el silverkulor

Ugn 175°
Gör så här

Annons

1. Botten: Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggvita lite i taget och blanda samman till en tjock smet. Spritsa eller klicka ut smeten till rundlar stora som 5-kronor i en bakpappersklädd långpanna.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Grädda bottnarna mitt i ugnen 8–9 min. Dra bort papperet som de gräddats på.

3. Smörkräm: Koka samman socker och vatten till en simmig lag. Vispa i äggulorna och låt blandningen svalna. Vispa ner smöret klickvis och smaksätt med citronskal. Bred ut krämen lite toppigt på den platta sidan av de nu kalla bottnarna. Låt kakorna stå ca 1 tim i kylen.

4. Garnering: Hacka och smält chokladen över vattenbad. Doppa krämsidan av kakorna i chokladen. Garnera med guldkulor. Förvara kakorna svalt.

Tips: Använd en smörgåsnisse eller en palettkniv när du brer på krämen så går det lätt.

 

Läs mer

Biskvier med vit choklad och körsbärssylt

Baka lyxiga macarons

Lyxiga chokladbakelser

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(13)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…