Annons

Annons

Ljuvlig citrontarte

Dela
(0)

 

Njut av apelsiner och solgula citroner nu när de är som bäst! Citrontarten är en mycket god dessertpaj som ska njutas i små bitar!

Annons

6 port 

Deg
150 g smör el margarin
1½ dl florsocker
1 dl skållad mald mandel
1 ägg
4 dl vetemjöl
Fyllning
3 ägg
1½ dl florsocker
rivet skal av 1 citron
1½ dl pressad citronsaft
1 dl crème fraiche

Gilla Hemmets på Facebook

Garnering
färska valfria bär
kryddgrönt
florsocker

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Knåda ihop smör, socker, mandel, ägg och mjöl till en slät och fin pajdeg. Är degen kletig så tillsätt lite mer mjöl.

2. Tryck ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter, gärna med avtagbar kant. Placera den degklädda formen i frysen i ca 10 min. Grädda pajskalet gyllene och fint i ugnens mitt i ca 10 min. Låt pajskalet kallna.

3. Fyllning: Vispa samman ägg, socker och citronskal. Tillsätt citronsaft och crème fraiche. Fördela smeten i pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Fyllningen ska stelna, känn med sticka. Ta ut och låt pajen svalna.

4. Garnera med bär och kryddgrönt. Pudra över florsocker.

Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…