Annons

Annons

Ljuvlig chokladdröm

Dela
(0)

Chokladtårta med hallon

Len och mjuk i konsistensen, himmelskt god…

Chokladtårta med hallon

8–10 bitar
400 g mandelmassa
2 ägg
250 g mörk choklad, 70%
250 g nougat
2½ dl vispgrädde
½ msk pulverkaffe
2 msk whisky (kan uteslutas)
Garnering & servering
1½ dl vispgrädde
250 g hallon
Ugn 225°

Annons

Gör så här
1. Klä en rund form med löstagbar kant (22 cm i diam) med aluminiumfolie. Smörj folien med smör. Riv mandelmassan grovt, blanda med ägg. Lägg smeten i formen och bred ut, grädda i mitten av ugnen i 20 min. Låt botten svalna och kallna.
2. Hacka chokladen och nougaten grovt. Värm grädden till kokpunkten. Tillsätt pulverkaffe och stäng av värmen. Rör i choklad och nougat och rör tills all choklad är löst. Smaka ev av med whisky. Låt chokladen svalna.
3. Häll chokladen i formen och ställ tårtan i kylen. Låt stå minst 6 tim, gärna över natten.
4. Garnering & servering: Vispa grädden. Skär kakan i bitar och servera med bär och grädde.

Gilla Hemmets på Facebook

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…