Annons

Annons

Linguine med räksky

En god räksky är det som gör denna pastarätt exceptionell. Det bästa är att den är snabblagad och man får skalen på köpet med räkorna!

Dela
(0)

Linguine med räksky

Räksky
500 g stora räkor med skal, gärna frysta
1 msk matolja
1 spansk pepparfrukt
1 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 dl vitt vin
1/2 gul lök
30-50 g smör

Servering
400 g linguine el spaghetti
50 g rucolasallad
10 cocktailtomater
olivolja

Annons

Gör så här

1. Räkskyn: Skala räkorna och ta vara på skalen. Ställ räkorna i kylen.

2. Fräs räkskalen någon minut i olja i en kastrull. Hacka pepparfrukten, tillsätt den och tomatpurén. Rör om ytterligare någon minut och häll på vatten och vin.

3. Sänk värmen. Skiva löken grovt och lägg i, låt sjuda försiktigt 15–20 min.

4. Sila av skalen och häll tillbaka skyn i kastrullen. Smaka av med salt, klicka i smör och sänk värmen ytterligare.

5. Servering: Koka pastan al dente i saltat vatten enl anvisn på förp. Häll av och vänd den i räkskyn någon minut. Mal över lite svartpeppar. Servera med rucolasallad, räkor, tomatklyftor och några droppar mild olivolja.

Tips! Om du använder frysta räkor, koka upp vatten, lägg i räkorna och häll av vattnet direkt. Då tinar de snabbt!

 

Läs mer

Bjud på ost- och skinkpaj med smak av Italien

Världens snabbaste och godaste pasta

Fläskfilé på italienska 

 

Av Alexandra Zazzi

Foto: Annika Broman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…