Annons

Annons

Stilla sötsuget med läcker snickerskaka

Testa en läcker och lättbakad snickerskaka – perfekt för gottegrisen som gillar kombinationen salta nötter och söt mjölkchoklad! Servera gärna 
kakan med lite grädde eller njut av den precis som den är. Receptet kommer från bloggaren Linda Andersson.

Dela
(78)

Snickerskakor

Salt och sött i en ljuvlig 
blandning! Foto: Thomas Hjertén

Recept Linda Anderssons läckra snickerskaka

ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker
3⁄4 dl kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1 3⁄4 dl vetemjöl
3 ägg

Fyllning
150 g Dumlekolor eller andra liknande godiskolor

Annons

Garnering
200 g mjölkchoklad
2–3 dl jordnötter

Ugn 175°

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt, vaniljsocker, vetemjöl och ägg. Rör ihop allt till en slät smet i kastrullen.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20×24 cm, eller en rund springform, ca 24 cm i diameter.

3. Skär varje Dumlekola i 3–4 bitar.

4. Strö kolorna över smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.

6. Smält chokladen och rör försiktigt ner jordnötterna.

7. Bred ut jordnötschokladen på kakan och låt den stelna
i kylen. Skär kakan i rutor.

Lindas kakor

Receptet är hämtat ur boken Lindas kakor (Bokförlaget Semic)

Av Linda Andersson

Foto: Thomas Hjertén

 

Läs mer:

Kakmonstrets snickersgrottor

Brownies med jordnötter och mjölkchoklad

Peanut Butter Cups – jordnötsgodis från USA



 

Läs mer om:

Dela
(78)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…