Annons

Annons

Limekokta päron

Dela
(6)

Limekokta päron

Servera gärna med en klick crème fraiche!

Limekokta päron
4 port
2 limer
4 små päron, gärna williams-
2 dl vatten
4 msk flytande honung

Gör så här
1. Tvätta limen, riv skalet från 1 lime, utan att få med det vita som kan vara beskt, och pressa ur saften. Skala päronen, låt skaftet sitta kvar. Ställ päronen i en kastrull, häll över limesaft, vatten och flytande honung.
2. Låt småputtra 10–15 min under lock, tills päronen är mjuka. Ta upp päronen, låt limespadet koka ihop.
3. Skär halva den resterande limen i tunna skivor. Riv skalet från den andra halvan och pressa ner saften i kastrullen.
4. Lägg upp päronen på tallrikar. Häll över lite av limespadet. Garnera med limeskivor och strö över rivet limeskal.

Annons

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(6)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…