Annons

Annons

Let’s dance nya duo: Tilde de Paula Eby och David Hellenius

När succéprogrammet Let's Dance kommer tillbaka för sin tolfte säsong under våren 2017 leds det av två av Sveriges största och mest uppskattade programledare – Tilde de Paula Eby och David Hellenius.

Dela
(0)

tilde-de-paula-lets-dance

Tilde de Paula Eby och David Hellenius. Foto: Pär Bäckstrand/TV4

 

– Det är en dröm att få bli en del av Let’s dance! Jag får följa ett gäng modiga människor på deras resa. Och så får jag jobba med David, som jag höll hårt i handen när vi klev in i tv-världen och som jag känner att jag kan hålla hårt i handen nu igen. Han är snabbtänkt, superskicklig, fruktansvärt rolig och jag längtar efter att hänga mer med honom, säger Tilde de Paula Eby.

Annons

I vår startar den tolfte säsongen av Let’s dance och efter en hel del skriverier och spekulationer om vem som ska axla rollen som den nya programledarpartnern till David Hellenius är valet nu klart. Det blir en av Sveriges starkast lysande stjärnor på tv-himlen som kliver in bredvid David. Tilde de Paula Eby har genom åren blivit en älskad personlighet hos den stora tv-publiken och bygger nu ut sitt imponerande renommé, med programmet som numera är synonymt med fredagsmys i de svenska hemmen.

David Hellenius har varit programledare för Let’s dance sedan programmets start 2006. Han ser mycket fram emot att jobba med Tilde igen.

– Jag jobbade med Tilde första gången för 20 år sedan. Sen dess har jag alltid beundrat hennes sätt att hantera sina olika programledarroller. Men framför allt är hon en nära vän som jag tycker väldigt mycket om, säger David Hellenius.

Detta är inte första gången David och Tilde leder underhållning tillsammans. De debuterade som programledarduo för snart tjugo år sedan i det direktsända ungdomsprogrammet Fredagspuls, som sändes mellan 1997-1998. Ungefär tio år senare, 2009, ledde David och Tilde Kändisdjungeln.

 

Fakta om Tilde de Paula Eby

Journalisten Tilde de Paula Eby började på TV4 1997 och har under sin karriär arbetat med program som Fredagspuls, Spårlöst, Frivolt, Saknad, Nyhetsmorgon och flera direktsända tv-galor. På Nyhetsmorgon började hon 2002 och sedan 2012 leder hon Nyhetsmorgon måndag till onsdag tillsammans med Peter Jihde. 2012 gav hon också svenska folket bakfeber när Hela Sverige bakar hade premiär och gjorde stor succé i Sjuan.

 

Fakta om David Hellenius

Skådespelaren och programledaren David Hellenius debuterade i TV4-rutan 1997 med Rallyplaneten och har sedan dess lett några av Sveriges största direktsända program såsom Idol, X-Factor, Sommarkrysset, Stadskampen och humorprogram som Hey Baberiba. Sedan 2010 leder David talkshowen Hellenius hörna. Han har dessutom en lång karriär som skådespelare med roller i filmer som Sommaren med Göran, En gång i Phuket, Micke och Veronica och tv-serier som Stockholm-Båstad och nu senast TV4:s humorsatsning Finaste familjen.

 

Läs mer:

Tilde de Paula Eby berättar om uppväxten och sitt liv som flykting 

Fröken Friman snart tillbaka i tv-rutan

Allt för Sverige vann en Emmy i New York

 

Text: Johanna Svan, Allas.se


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…