Annons

Annons

Leif Mannerströms tuffa uppväxt: ”Inte varit en räksmörgås”

Leif Mannerström växte upp som skilsmässobarn. I sina memoarer berättar han mer om uppväxten som inte alltid var en dans på rosor. "Det handlar om inställning och vad man tycker och tänker", säger Leif Mannerström till Expressen.

Dela
(72)

Kocken Leif Mannerström.

Kocken Leif Mannerström. Bild: IBL Bildbyrå

Vi är vana att se stjärnkrögaren Leif Mannerström som domare både i ”Sveriges mästerkock” och ”Sveriges yngsta mästerkock”. Han har dessutom skrivit en rad kokböcker.

I höst är han aktuell med sina memoarer som han skriver tillsammans med den tidigare SVT-profilen Jesper Aspegren.

Annons

– Jesper är en gammal kompis, dessutom är han matlagningskunnig. Jag känner en trygghet att ha honom som ett bollplank, det är ett långt liv och ett långt yrkesliv som ska nedtecknas, säger Leif Mannerström till Expressen.

Gilla Hemmets på Facebook
Jesper Aspegren i Falsterbo 2010.

Jesper Aspegren i Falsterbo 2010. Bild: IBL Bildbyrå

Mycket av boken kommer handla om den resa som Leif Mannerström har gjort i den svenska restaurangbranschen. Men läsarna kommer också att få ta del av delar av krögarens liv som kanske tidigare har varit okända.

– Allt har inte varit en räksmörgås precis, utan det har varit hårt jobb men jag hade inte velat ha någonting ogjort. Man hör ibland att ungdomar gnäller om ditt och datt i dag, men jag har inte haft det så lätt alla gånger heller, säger han till tidningen.

Leif Mannerströms uppväxt

Leif Mannerström föddes i Stockholm 1940.

– Jag är ett skilsmässobarn och hade det tufft i början, men det går att klara sig ändå, det handlar om inställning och vad man tycker och tänker, säger han till Expressen.

Leif Mannerström har tidigare berättat att han levde ett kringflackande liv som barn. Han gick bara i skolan ett par år och pappan var gift fem gånger.

– Så mammorna stod som spön i backen. Man flyttades runt hela tiden, sa han till Expressen 2013.

Även Leif Mannerströms mamma skaffade en ny familj.

Leif Mannerström och frun Lilian på Oscarsteatern i Stockholm 2017.

Leif Mannerström och frun Lilian. Bild: IBL Bildbyrå

Men trots sin taskiga barndom, tycker Leif Mannerström inte att han lyckades bli den idealiska pappan till sina egna barn. Nu tar han igen det med sina barnbarn.

– Herrejävlar vill jag säga, där lägger vi allt krut vi kan. För att de ska få det så bra som möjligt, sa han 2013.

Läs mer: Leif Mannerström om äktenskapet: ”Mycket glädje varje dag”

Leif Mannerström med kärleken Lilian


Läs mer om:

Dela
(72)Annons


Annons

Laddar nästa sida…