Annons

Annons

Leif Mannerström rasar på kommunen: ”Jävla skandal”

Leif Mannerström brinner för att hjälpa utsatta människor. I programet "Hemliga miljonären" från han chansen att besöka och hjälpa olika verksamheter under förklädnad. När han får reda på att Stadsmissionen inte har någon kontaktperson på kommunen reagerar han: "Vad är det för jävla skandal".

Dela
(0)

Krögaren och kända TV-kocken Leif Mannerström är deltagare i programmet ”Hemliga miljonären” – Ett program där svenska kändisar med stort samhällsengagemang går under täckmantel för att ge stöd till välgörenhet som de brinner för. Under förklädnad besöker de organisationer som de vill stötta, innan de till sist avslöjar vem som döljer sig under täckmanteln.

Annons

Leif Mannerström har länge kämpat för att godare och mer näringsriktig mat ska serveras på till exempel barnsjukhus och inom äldrevården, och hans hjärta klappar för de svaga i samhället.

– Jag ställer upp på det detta för jag brinner för det här. Många kan bli fattiga idag av olika anledningar, sjukdom, skilsmässor, utslagenhet. Livet kan ju förändras på en minut för en.

Läs mer: Leif Mannerström om landets äldremat: ”Ett hån”

En av de tre organisationerna som Leif besöker är Stadsmissionen i Johanneskyrkan, Göteborg, vars verksamhet finansieras helt och hållet på donationer och maten som serveras är till största del skänkt av affärer och bagerier.

– Det är över 800 hemlösa i Göteborg, berättar Ulrika som jobbar i Johanneskyrkan för Stadsmissionen.

– Hur klarar man sig ute när det är 20 grader kallt?, undrar Leif.

– Det gör man inte, svarar Ulrika.

Leif och Ulrika pratar om Stadsmissionen.

När Leif undrar vem som är Ulrikas kontaktperson i kommunen tittar hon förvirrat på honom och svara helt enkelt ”Nej”.

– Finns det ingen sån? Är det ingen som hör av sig och frågar, kan vi hjälpa till? säger bra jobbat?, ger er en klapp på axeln, undrar Leif Mannerström.

– Nej snarare får vi många som hänvisas till oss när dom inte längre räcker till, svarar Ulrika.

– Vad är det för jävla skandal, svara en upprörd Leif och fortsätter:

– Den här verksamheten fyller en väldigt stor lucka. Hade man inte haft Johanneskyrkan här då hade de som som går hit inte haft någon plats att gå, här får de hjälp. Det är beklämmande för mig att när jag hör att ingen på kommunen hör av sig och frågar hur det går, det finns inget engagemang.

”Hemliga miljonären” sänds måndagar kl 20.00 på Kanal 5.

Text: Lina Linnros, Hänt.se 

Foto: Kanal 5, IBL

 

Läs också:

Känslosamma mötet när Mannerström går under täckmantel


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…