Annons

Annons

Superbantaren GW:s frossarminnen: ”Kunde inte röra mig på tre dagar”

Folkkära polisprofessorns Leif GW Persson löfte om att gå ner 50 kilo på ett år har blivit en snackis. Men GW har kämpat mot kilona förr "Jag insåg att om jag inte ska äta och dricka ihjäl mig får jag nog lägga om livsstil", berättade GW i en radiointervju om gästabuden vid finansmannen Jan Stenbecks hov.

Dela
(31)

Van bantare. Den här gången har Leif GW Persson lovat att gå ner 50 kilo på ett år. Bild: IBL

Polisprofessorn Leif GW Perssons nyhetslöfte om att gå ner 50 kilo på ett år har blivit riksintresse. Enligt rapporterna har GW:s nya livsstil betalat sig. Efter drygt fyra månader har förändrade kostvanor inneburit att 22 kilo försvunnit.

Annons

”Gällande framtiden så kan jag med tillförsikt säga att jag kommer att upphöra att existera vid jul med den här takten”, säger han till Expressen.

Gigantiska gästabud

Men GW är ingen duvunge i sammanhanget och har rekordbantat förr. Den som hört honom berätta om tidigare mat- och dryckesexcesser lär inte glömma det i första taget.

I kortdokumentären ”Dödsbuken” i P1 2011 berättar GW till exempel om hur det kunde gå till en kväll i den gode vännen finansmannen Jan Stenbecks sällskap kring sekelskiftet.

Stenbeck hade genom bolaget Kinnevik gjort sig känd som djärv och stenrik entreprenör inom bland annat mobiltelefoni och media. Stenbeck hade smak för det goda livet.

I dokumentären berättar GW för reportern Maria Sveland om skaldjur i mängder, oxrullader med förstärkt potatispuré, berg av snittar, mängder av ålamackor och en klassisk gåsamiddag under en och samma sittning. Allt nedsköljt med vin, champagne och en och annan gammeldansk.

Excesserna avslutades med vad som har kommit att bli Stenbecks signaturrätt.

– På slutet introducerade han en speciell vickningsrätt, berättar GW i programmet.

Jan Stenbeck under en intervju 1991. Bild: IBL

Beslöt sig vid 140 kilo

Den speciella vickningen var ett sorts potatismos som i huvudsak bestod av äggulor och grädde och som toppades med kaviar. Vickningen åts med sked direkt ur kastrullen.

– Jag är en ganska van ätare men den här gången dröjde det tre dagar innan jag kunde röra på mig.

När vågen stod på 140 kilo insåg GW att det fick bli ett slut på det hejdlösa frossandet. Den gången gick han ner 40 kilo på ett år. Den gode vännen Jan Stenbeck la dock inte ner besticken och dog i en hjärtinfarkt 2002.

– Om inte jag hade besinnat mig hade vi nog dött av samma orsak. Jag saknar honom alldeles förskräckligt. Jag har sällan haft så roligt med någon som med honom. Men nog åt han ihjäl sig allt, säger GW i intervjun.

 

Läs också:

Leif GW fortsätter att rasa i vikt med sin egen supermetod


Läs mer om:

Dela
(31)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…