Annons

Annons

Leif GW Persson ställer in efter besöket på hjärtakuten

Nyligen fick Leif GW Persson åka ambulans till hjärtakuten mitt under arbetet med sin bok. Nu ändrar han sina planer på grund av hälsoproblemen. "Jag vill inte dö på det viset", säger han i P4 Extra.

Dela
(331)

Leif GW Persson i Stockholm 2017.

Leif GW Persson. Bild: IBL Bildbyrån

Leif GW Persson har tidigare kopplat ihop sina hälsoproblem med ett osunt leverne. Nyligen fick han föras akut till sjukhus för sina hjärtproblem.

I P4 Extra berättar han att incidenten inträffade i samband med att han skrev de sista sidorna i den nya självbiografiska boken ”Professor Wille Vingmutter, mästerdetektiv – berättelsen om mitt yrkesliv”. En händelse som skakade om polisprofessorn ordentligt och gjorde honom rädd.

Annons

– Det är klart, det blir man ju. Jag vill inte dö på det viset. Nu är jag ju hemma igen, men det kommer säkert hända fler gånger, säger han till radion som citeras av Expressen.

Leif GW Persson berättar att hjärtproblemen påverkade slutet på boken.

Leif GW Persson om jaktintresset

Men hälsoproblemen har också fått honom att göra andra prioriteringar. Leif GW Persson har bestämt sig för att skippa årets jakt.

– I och med att jag har dålig hälsa, så orkar jag inte med så mycket. Jag gillar att jaga, men då har jag tänkt att, så jävla mycket jägare är jag inte, säger han till Expressen.

Leif GW Persson sitter i en fåtölj i sitt hem i september 2017.

Leif GW Persson. Bild: IBL Bildbyrå

I stället hoppas han kunna fortsätta skriva böcker. I dagsläget upplever han dock att det tar dubbelt så långt tid att skriva utan att det blir dubbelt så bra.

– Jag har några stycken jag hoppas få tid att skriva. Att sitta stilla och skriva, det klarar jag rent fysiskt. Men att åka Vasaloppet? Svar nej. Inte Stockholm Marathon heller, säger Leif GW Persson.

Läs mer: Leif GW Persson om sin fru: Har lämnat mig tre gånger

Leif GW Persson om frun Kim


Läs mer om:

Dela
(331)Annons


Annons

Laddar nästa sida…