Annons

Annons

Pannkaksrulle med lax, ost och spenat

Härlig pannkaksrulle med lax, spenat och ost. Perfekt bufférätt som kan förberedas och stå svalt till serveringen.

Dela
(1.34k)

Laxrulle med ost och spenat

8 port

Deg
125 g smör
21/2 dl vetemjöl
3 dl standardmjölk
4 ägg

Fyllning
200 g färsk spenat
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk smör
ca 350 g kallrökt lax
150 g riven västerbottensost

Garnering
3/4 dl vispgrädde
150–200 g skivad kallrökt lax
citronskivor
dillvippor
Ugn 200°

Annons

 

Gör så här

1. Deg: Blanda smör, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm under omrörning på medelvärme tills det bildas en klump som släpper kastrullens kanter. Ta kastrullen från värmen. Vispa ner ett ägg i taget med elvisp och vispa sedan samman några min.

2. Bred ut degen i en bakpappersklädd långpanna, 30×40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 min. Stjälp upp på ett smort bakpapper.

3. Fyllning: Ansa spenaten och fräs den blank och smidig i smöret. Tillsätt finhackad vitlök, salt och peppar. Fördela spenaten över bottnen. Lägg laxskivorna ovanpå, strö över osten och rulla ihop från långsidan. Låt vila svalt på ett bakpapper.

4. Vispa grädden. Garnera rullen med grädden, lax, citronskivor och dill.

 

Läs mer

Pannkaksrulle med räkor

Pannkaksrulle med kantareller

Pannkaksrulle med krabbfyllning

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(1.34k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…