Annons

Annons

Laxburgare med vitlökscrème

Laxburgare som är både god och lättlagad! Perfekt mat när du vill lyx till middagen lite. Den smaskiga vitlökskrämen gör den extra smaskig!

Dela
(0)

Laxburgare med vitlökskräm

4 port

400 g laxfilé
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
8 skivor vitt bröd
100 g färskost med vitlökssmak, t ex philadelphia vitlök & örter
2 msk crème fraiche
8 salladsblad
2 tomater, skivade
16 skivor gurka
4 körsbärstomater

Annons

 

Gör så här

1. Mixa laxen med vitlök, salt och peppar till en färs. Forma till fyra burgare och stek 2–3 min på varje sida i en grill- eller stekpanna. Stek även brödet med lite smör.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Blanda färskost med crème fraiche.

3. Lägg salladsblad på fyra brödskivor, och lägg en burgare på salladen. Toppa med en sked vitlökskräm, skivad tomat och skivad gurka. Lägg på resterande bröd och stick en grillpinne igenom körsbärstomaten och genom hamburgaren.

 

Tips! 
Den som vill grillar burgaren och brödet i stället för att steka. En grillpinne håller ihop burgaren snyggt.

 

Läs mer:

Lax- och purjolökspaj med dillcrème

 Örtmarinerad laxsida

 Lyxig smörgåsrulle med lax och räkor

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…