Annons

Annons

Lax på fänkålsbädd

Ugnstekt lax med fänkål i krämig sås. Servera med kokt potatis och garnera med basilika.

Dela
(0)

5 Smala HV 23 Lax+fänkål

½ fänkål
10 cm purjolök
1 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
½ msk finriven färsk ingefära
½ fiskbuljongtärning
½ msk maizena ljus redning
2 bitar laxfilé à 125 g

Servering
basilika
300 g kokt potatis

Annons

Ugn 175°

Gör så här

1. Strimla fänkålen och purjolöken tunt och lägg i en ugnsform.

2. Blanda grädde, vatten och ingefära i en kastrull. Smula i buljongtärning. Kok upp, red av med maizena och häll i formen.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Lägg på laxbitarna. Salta, peppra och tillaga i ugn, ca 20 min eller tills laxen har en innertemp på 50°.

4. Garnera med basilika och servera med kokt potatis.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…