Annons

Annons

Lax med fräst kål

Kryddig lax med läckra tillbehör som grönkål och rödkål. Perfekt för dig som gillar att äta gott och nyttigt!

Dela
(0)

Kryddrubbad lax med fräst grönkål & rödkål

Lägg 300 g skinnfri laxfilé i en ugnsform. Blanda 1 krm malen kardemumma, 1 krm malen ingefära, ½ krm malen nejlika, ½ tsk flingsalt och ½ tsk farinsocker. Gnid in kryddorna i laxen. Stek i ugn, 175, till 50 innertemperatur, 15–20 min. Strimla 150 g rödkål. Fräs i ½ msk smör till det mjuknat. Smaksätt med 1 tsk farin, ½ msk vinäger, salt och peppar, lägg åt sidan. Stek 100 g grönkål i bitar i ½ msk smör, salta och peppra. Stek 2 klyftade äpplen (250 g) i ½ msk smör tills de mjuknat lite. Salta, peppra, blanda allt grönt och servera till laxen.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Receptet är beräknat för 2 personer.

Här hittar du fler smala och läckra recept



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…