Annons

Annons

Lättlagat och läckert med kassler!

Dela
(0)

Örtmarinerad kassler

Kasslern är lika god att servera varm som kall.

Örtmarinerad kassler

4 port

500–600 g kassler

Örtmarinad

½ dl hackade örter, t.ex. salvia, bladpersilja, gräslök

2 msk rapsolja

1 msk honung

skal av ½ citron

Annons

Gräslökssås

2½ msk smör

2 msk vetemjöl

2 dl vatten

1½ msk konc kycklingfond

1½ dl vispgrädde

1 msk dijonsenap

2 msk finskuren gräslök

Serveringsförslag

ugnsbakade grönsaker, t.ex. morot, paprika, majrova & polkabeta

Gilla Hemmets på Facebook

sallad

Ugn 225º

 

Gör så här

1. Marinad: Blanda örter, olja, honung och citronskal.

2. Ta bort ev nät runt kasslern, lägg den i en ugnsform och täck med aluminiumfolie. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.

3. Ta ut kasslern ur ugnen och ringla marinaden över, tillaga ytterligare 5 min i ugnen.

4. Sås: Smält smöret, rör i mjölet. Tillsätt vatten, fond, grädde och senap. Låt såsen småkoka under omrörning 5–10 min. Tillsätt gräslöken och smaka av med salt och peppar.

5. Skär kasslern i skivor och servera med såsen, ugnsbakade grönsaker och sallad.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…