Annons

Annons

Lättlagad fläskfilégryta i grönpepparsås recept

Fläskfilégryta med läcker grönpepparsås. Såsen gör verkligen susen i den här lättlagade festrätten!

Dela
(2.13k)

Artikeln innehåller reklamlänkar. Läs mer här

Lättlagad fläskfilé i grönpepparsås recept

Fläskfilé i krämig grönpepparsås. Foto: Ulf Svensson

Recept fläskfilégryta i grönpepparsås

4 portioner

1 fläskfilé, ca 500 g
1 gul lök
1 tsk salt
2 krm peppar

Sås
11/2 msk inlagd grönpeppar
75 g smör
11/2 msk soja
2 msk konc kalvfond
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
2 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
11/2 dl sky från stekning

Annons

Gör så här

1. Skär köttet i skivor. Skala och skiva löken. Bryn kött och lök i smör i stekpanna till fin färg. Salta och peppra och lägg över det i en traktörpanna. Skölj ur stekpannan mellan stekningarna och ta tillvara skyn.

2. Sås: Stöt grönpepparn i en mortel och blanda alla ingredienser i en kastrull. Sjud 5 min utan lock.

3. Lägg fläskfiléskivorna i såsen och låt dem sjuda 5 min.

4. Servera med klyftpotatis, vinbärsgelé och kokta grönsaker, tex broccoli.

 

Köptips: Blått uppläggningsfat

Ostronskålen från Mateus kan användas som ett vackert uppläggningsfat och finns i fyra olika storlekar. Läs mer och köp här. (reklamlänk via Apprl)

Ostronskål Mateus, blått serveringsfat

Läs mer:

5 krämiga pannkaksrullar

Lövbiff i fransk senapssås

Färsbiff och mustig rödvinssås 


Läs mer om:

Dela
(2.13k)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…