Annons

Annons

Lätt långpannebröd med tomater och ost

Lättbakat foccaciabröd som blir extra saftigt när du fyller det med cocktailtomater. Parmesanost sätter god smak.

Dela
(2)

Foccacia med tomater och parmesanost

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
3 msk olivolja
1 msk flingsalt
7–8 dl vetemjöl

Fyllning
3 msk olivolja
250 g cocktailtomater
1–2 msk flingsalt
2 kvistar rosmarin
2 dl riven parmesanost

Ev garnering
1 kvist rosmarin

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt ljummet vatten och rör tills jästen löst sig. Tillsätt olivolja, salt och mjöl. Arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under bakduk i 45 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Bred ut degen på ett väl oljat bakpapper i långpanna, 30×35 cm.

3. Fyllning: Häll olivolja i en liten skål, doppa fingrarna i den och tryck små gropar över hela degen. Tryck ner tomaterna i groparna. Strö över flingsalt, rosmarin och parmesanost.

4. Grädda i 15–18 min mitt i ugnen. Strö ev över lite extra färsk rosmarin.

 

Läs mer

Tomatsallad med ägg och rostat bröd 

Sommarens godaste buffé

Färsspett med bulgursallad

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…