Annons

Annons

Låt oss fresta med himmelskt god jordgubbspaj!

Dela
(0)

Jordgubbspaj

Söta jordgubbar och hemlagad vaniljkräm – sommar i ett pajskal!

Kalasgod jordgubbspaj

ca 8 bitar

Pajdeg

100 g smör

1½ dl strösocker

1 ägg

3½–4 dl vetemjöl

Fyllning

1½ dl vispgrädde

1 dl mjölk

2 äggulor

Annons

¾ msk potatismjöl

2 msk vaniljsocker

ca 300 g färska jordgubbar

Garnering

florsocker

Ugn 225º

 

Gör så här

1. Pajdeg: Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och mjölet och arbeta ihop till en deg. Kavla eller tryck ut degen i en smord pajform med låg kant och avtagbar botten, ca 24 cm i diam. Klä pajens kant med aluminiumfolie så åker den inte ner.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Nagga med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen 15–20 min. Låt svalna. Ta bort ev folie.

3. Fyllning: Blanda grädde, mjölk, äggulor och potatismjöl i en kastrull. Låt allt sjuda under omrörning tills krämen tjocknar. Obs! Krämen får inte koka, då skär den sig.

4. Ta kastrullen från värmen och vispa då och då medan krämen svalnar. Smaksätt med vaniljsocker. Bred ut krämen i det kalla pajskalet. Snoppa och fördela jordgubbarna ovanpå.

5. Garnering: Pudra över lite florsocker vid servering.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…