Annons

Annons

Låt havtorn ge sillen en spännande smak!

Dela
(0)

Havtornssill

Fräscht och annorlunda – våga prova lite nya smaker i sillburken!

Janets havtornssill

2 burkar inläggningssill à ca 420 g

1 dl havtornsbär, djupfrysta

1 dl strimlad koriander el persilja

Lag

1 dl ättiksprit, 12 %

Annons

3 dl vatten

4 dl strösocker

10 svartpepparkorn

5 vitpepparkorn

2 lagerblad

1 stjälk citrongräs

2 bananschalottenlökar

2 morötter

 

Gör så här

1. Lag: Koka upp ättiksprit, vatten, socker, pepparkorn och lagerblad.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Skär bort den översta, lite torra delen och rotfästet på citrongräset. Strimla citrongräset. Skala och skiva löken och morötterna. Lägg  allt i lagen och låt kallna.

3. Skölj sillen och skär den i bitar. Varva sillen med lag, havtornsbär och koriander i en glasburk. Låt stå kallt till nästa dag.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…