Annons

Annons

Låt er dotter ta det lugnt

Dela
(0)

Jag och min man har två döttrar på 8 och 10 år. Vi har problem med den yngsta och undrar om du kan ge oss lite tips. Vi är en mycket aktiv familj och både min man och jag är borta ett par kvällar i veckan för våra intressen. Båda flickorna tränar fotboll 2–3 kvällar i veckan sedan några år, vilket de tycker mycket om. Båda är väldigt duktiga och de spelar match på helgerna. Den yngsta spelar också blockflöjt och den stora piano vilket den lilla också ska göra sen. Båda flickorna är pigga och glada och vi tycker att det är viktigt att de har fritidsintressen. Vår yngsta dotter har dock ett väldigt humör och kan bli väldigt arg väldigt fort. Fast hon vet att vi ska i väg och träna kan hon lägga sig och läsa på sitt rum och sedan bli jättearg när vi ska gå. Det blir mycket tjat innan vi ska i väg och hon sätter sig på tvären och det känns jobbigt. När vi väl är där tycker hon det är kul. Eftersom alla har så mycket aktiviteter så är vi beroende av att allt flyter snabbt och enkelt. Hur ska vi göra med vår yngsta dotter?
Hektiskt
Ja, det låter verkligen som om ni lever ett hektiskt liv Det är ofta så här det ser ut i dag i familjer med barn som befinner sig mitt i livet. Som förälder vill man gärna hinna med att göra något eget men också att barnen har aktiviteter. Det är viktigt och bra och inget problem så länge det fungerar bra.
Men ni tycker det är svårt med er lilla tjej som sätter sig på tvären och skapar stress och irritation. Kanske är det så att den här lilla tjejen protesterar på sitt eget sätt mot ett liv som faktiskt är för hektiskt för henne med för många måsten. Att träna flera gånger i veckan, spela match, hinna med skolan och blockflöjten kan helt enkelt bli för mycket. Hon kanske bara vill ligga stilla på sitt rum och läsa eller leka med kompisar. Det är inte så lätt att säga med ord och kanske förstår hon inte själv varför det blir så här. Men ni kan prova och se om det blir någon förändring om ni lugnar ner det hela. Får hon tid till att bara ta det lugnt och mysa i stillhet med er föräldrar? Ibland kan det vara precis vad barn behöver.
Vill du fråga om relationer? Mejla oss!

Annons

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…