Annons

Annons

Laga vår mustiga höstgryta!

Dela
(1)

Värmande, gott och mättande – gryta är den perfekta höstmaten! I den här mustiga grytan passar det minst lika bra att använda älgkött i stället för nötkött.

4 port

600 g grytbitar av nötkött el älg

Annons

3 msk smör

150 g blandsvamp

3 morötter

1 palsternacka

1 gul lök

2 msk vetemjöl

3 dl rödvin el äppeljuice

2 dl vatten

2 msk konc viltfond

2 lagerblad

1/2 tsk timjan

6 enbär

2 msk lingonsylt

ev några lingon till garnering

Gilla Hemmets på Facebook

Servering

kokt potatis

brysselkål

Gör så här

1. Ansa svampen och skölj om det behövs. Skala och skär morötter och palsternacka i bitar. Skala och klyfta löken. Hetta upp smöret i en gryta och bryn kött och svamp. Salta och peppra och pudra över mjöl. Lägg i hälften av morötterna och löken.

2. Tillsätt vin, vatten, fond, lagerblad och timjan. Krossa och lägg i enbären. Låt grytan puttra under lock tills köttet är mört, 45 min–1 tim. Lägg i resten av morötterna och palsternackan och låt koka ytterligare 5 min. Smaka av med lingonsylt, salt och peppar.

 

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(1)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…