Annons

Annons

Laga italienskt!

Dela
(0)

Köttfärslimpa

Servera gärna limpan med inlagd svamp. Det är hur enkelt som helst att själv lägga in den. Lyxigt och gott!

Italiensk köttfärslimpa

6–8 port

800 g nöt- el blandfärs

25 g små kapris

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

Annons

2 tsk torkad oregano

1 finhackad gul lök

1 ägg

½ dl ströbröd

2 msk grädde el mjölk

200 g skivad pancetta el bacon

Inlagd svamp

1 rosmarinkvist

100–150 g blandad skogssvamp, t.ex. karljohanssvamp & skogschampinjoner

1–2 dl olivolja, att fylla burken med

2 vitlöksklyftor

1 rödlök

1 msk vit balsamvinäger

Gratinerad fänkål

1–2 fänkål

1 dl riven parmesanost

Ugn 185°

 

Gör så här

1. Blanda färs, kapris, salt, peppar, oregano, lök, ägg, ströbröd och grädde. Lägg ut ett nonstickugnsark el ett väl smort bakpapper och lägg pancettan omlott ovanpå, väv gärna in remsorna i varandra.

2. Klicka ut färsen till en rulle ovanpå, rulla in limpan med hjälp av pappret så att du får en stor korv. Tvinna pappret i ändarna. Tillaga i ugnsform mitt i ugnen ca 1 tim.

3. Inlagd svamp: Dela rosmarinkvisten i 3–4 delar. Koka upp saltat vatten och förväll dem snabbt i det.

4. Rensa svampen och skär i skivor. Stek i lite olja med 1 skivad vitlöksklyfta tills all vätska försvunnit, salta och peppra. Skala löken och skär i klyftor. Ta stekpannan från värmen, rör i löken. Låt svalna 10–15 min.

5. Blanda svampröran med vinäger, 1 skivad rå vitlöksklyfta och rosmarin. Lägg allt i en väl rengjord burk och häll på olja så att det täcker. Förvaras i kylskåp upp till 6 veckor.

6. Gratinerad fänkål: Ansa fänkålen, skär bort de grova delarna av stjälkarna och det bruna vid roten. Låt sjuda i lättsaltat vatten 15 min. Dela fänkålen på längden i 6–8 bitar och lägg i en smord ugnsform. Salta och peppra, strö över osten och gratinera ca 15 min.

Av Alexandra Zazzi Foto: Annika Broman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…